Rubrika "Personazhi i ditës" - Alexya Salvador

Alexya Salvador është një grua transgjinore nga Brazili, ku dhuna ndaj komuniteti LGBTQ ka arritur kulmin. Më shumë se 380 njerëz që identifikoheshin si anëtarë të komunitetit LGBTQ janë vrarë në 2017 në Brazil.

Ajo është pastore. Salvador e quan veten e vetë “baresha e parë transgjinore në Amerikën Latine,” dhe së bashku me pastor të tjerë të cilët janë miqësor ndaj komunitetit, ajo organizoi në 2017 një meshë masive në Kubë.

Alexya është mama e dy fëmijëve, një prej të cilëve është vajzë transgjinore dhe është personi i parë transgjinor në Brazil që ka adoptuar një fëmijë.