Rubrika "Personazhi i ditës" - Elvis Hoxhaj

Elvis Hoxhaj është aktivist i lëvizjes LGBT+ që nga viti 2010. Elvisi ka dhënë një kontribut shumë të rëndësishëm në realizimin e nismave të ndryshme artistike, me qëllim përdorimin e artit për të rritur ndërgjegjësimin ndaj çështjeve LGBTI.

Ai ka qenë ideator dhe një prej kuratorëve të ekspozitës Art. 1. e cila synonte të theksonte faktin që komuniteti LGBTI është pjesë integrale e shoqërisë shqiptare. Art 1 ishte ekspozita e parë LGBTI që u zhvillua në muzeun kombëtar. Gjithashtu, Elvisi ka kuruar ekspozitën Kukafshehti, dhe ka menaxhuar rezidencën e parë artistike LGBTI me artistë kombëtarë dhe ndërkombëtarë.

Dashuria e tij per artin dhe kauzën LGBTI ka qenë një aset shumë i rëndësishëm për avancimin e të drejtave LGBTI në Shqipëri.