Rubrika "Personazhi i ditës" - Anxhela

Anxhela është një nga anëtaret më të njohura në Shqipëri, të komunitetit LGBTQI+ për shkak të historisë së saj të mbushur me momente të dhimbshme e të lumtura. Është e vështirë të përmbledhësh historinë e Anxhelës në pak paragrafë kështu që do përmendim disa momente kyçe nga jeta e saj.

Ajo është braktisur në moshën 9 vjeçare dhe është rritur në jetimore. Që herët sistemi e ka lënë në harresë Anxhelën duke mos i siguruar të mirat bazike që asaj si qytetare e Shqipërisë i takojnë. Gjatë gjithë jetës së vetë ka përjetuar diskriminim dhe dhunë, por këto nuk e kanë ndalur atë.

Vitin e kaluar, Anxhela marshoi krah më krah me gratë e tjera të cilat kishin organizuar protestën e 8 Marsit. Gjatë marshimit ajo mori dhe fjalën dhe rrëfeu historinë e jetës së saj. Gjithashtu vitin e kaluar për herë të parë marshuan në paradën e përvitshme vajza nga komuniteti transgjinor në Shqipëri. Anxhela kryesoi marshimin me thirrje e këngë për të drejtat e munguara ndër vitet të komunitetit transgjinor.

Anxhela është një frymëzim për të gjithë anëtarët e komunitetit LGBTQI+ në Shqipëri!