Adoleshenti transgjinor vret veten sepse stafi i spitalit e quante vajzë

Një adoleshent transgjinor vrau veten, pasi personeli i spitalit vazhdimisht i referohej si vajzë.

Kyler Prescott ishte vetëm 14 vjeç kur vrau veten për shkak të ankthit dhe depresionit në mars të vitit të kaluar.

Para vdekjes së tij, ai u shtrua në spitalin e fëmijëve Rady në San Diego, e cila ka një klinikë të menaxhimit gjinor për fëmijët me disfori gjinore, për t’u vendosur në vëzhgimin vetëvrasës.

Megjithatë, pavarësisht njësive të specializuara, nëna e Kyler, Katherine Prescott tha se stafi vazhdoi t’i referohej atij si vajzë dhe shpesh përdornin përemra femërorë.

Duke folur për Washington Post, ajo tha se kjo i shkaktoi atij të futej “në një spirale emocionale”.

“Ai ishte i tërbuar”, tha ajo.

“Ata po e përkeqësonin. Po e traumatizonin totalisht”.

Këtë javë, Znj. Prescott ngriti një padi kundër spitalit Kaliforniano Jugor në një Gjykatë Qarku Amerikane.

Ajo tha se ndërsa nuk e fajëson spitalin për vdekjen e Kyler, ajo duhet të ” sigurohet se [kjo] nuk do të ndodhë me ndonjë fëmijë tjetër”.

“Kur djali im ishte i dëshpëruar, unë i besova Spitalit të fëmijëve Rady sigurinë dhe mirëqënien e tij”, tha ajo.

“Spitalet supozohet të jenë vende të sigurta që i ndihmojnë njerëzit kur ata janë në nevojë.

“Në vend që të shërohej në spital, Kyler u përkeqësua për shkak se stafi vazhdoi ta traumatizojë atë duke e trajtuar në mënyrë të vazhdueshme si vajzë dhe duke injoruar problemet e tij të rënda shëndetësore.

“Është e dhimbshme të flas, por unë dua të sigurohem që asnjë prind ose fëmijë tjetër të kalojë atë që kalova unë.”

Në përgjigje të padisë, Spitali i Fëmijëve Rady tha se ishte “prioriteti kryesor” i tyre që të sigurojë nivelin absolut më të lartë të kujdesit të pacientëve.

“Ndërsa është politika e Spitalit të Fëmijëve Rady të mos komentojë çështjet ligjore të mbetura pezull, çdo pretendim për shkelje, duke përfshirë diskriminimin, po hetohen imtësisht dhe do të ndiqen deri në fund,” thuhej në një deklaratë./A.A.

Burimi:www.historia-ime.com

Thirrje për punësim: Specialist për Zhvillimin e Moduleve të Trajnimit
Aleanca Kundër Diskiriminimit LGBT kërkon të punësojë Specialist për Zhvillimin e Moduleve të Trajnimit me eksperiencë në fushën e edukimit dhe shëndetësisë.

Pozicioni i punës: Trajner Zhvillimi Profesional në fushën e shëndetësisë dhe edukimit

Vendndodhja: Tiranë

Afati i aplikimit: 29 Shkurt 2016

Kontaktoni ne Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. per termat e references.

POLITIKA E KUALITETIT

Duke pasur parasysh orientimin strategjik (d.m.th. vizionin) dhe ambientin afarist / kontekstin (d.m.th. misionin) Aleanca Kunder Diskriminimit LGBT – synon përmirësimin e vazhdueshëm të cilësisë së mbështetjes, fuqizimit dhe rritjes së  vizibilitetit të komunitetit LGBT si dhe trajnimin per rritjen e ndërgjegjësimit të grupeve të ndryshme sociale në lidhje me orientimin seksual dhe identitetin gjinor të cilat arrihen përmes:

 ►   Ofrimit të  shërbimeve me të cilat përmbushen kërkesat, nevojat dhe pritshmëritë e përdoruesve dhe palëve të tjera të interesuara, përfshirë edhe kërkesat ligjore. 

►   Përmirësimin e vazhdueshëm të të gjitha proceseve tona dhe monitorimin e vazhdueshëm të kënaqëshmërisë së përfituesve tanë.

►   Obligimin e menaxhimit më të lartë nga ana e AKD, në mënyrë të tillë që me realizimin dhe mirëmbajtjen e atmosferës së punës të stimulojë të punësuarit që në tërësi të marrin pjesë në mënyrë aktive në realizimin e objektivave të punës.

►   Planifikimin e vazhdueshëm të edukimit, trajnimin dhe motivimin e të punësuarve, me qëllim të kryerjes efikase dhe cilësore të punëve ekzistuese dhe atyre të reja.  

►   Aplikimin e qasjes së procesit në menagjimin me të gjitha resurset dhe aktivitetet dhe menagjimin me sistemin dhe proceseve të ndërlidhura mes veti.

►   Përcaktimin e rreziqeve dhe mundësive në afarizmin e tyre, planifikimin e masave të cilat kanë të bëjnë me rreziqet dhe mundësitë, integrimin e këtyre masave në të gjitha proceset afariste dhe vlerësimin e tyre. 

►   Marrjen e vendimeve afariste dhe vendimeve tjera në bazë të analizës së të dhënave dhe informacioneve. 

►   Avancimin e vazhdueshëm të marrëdhënieve dhe zhvillimin e partnershipit  me bashkëpuntorët dhe vullnatarët, me ç’ka kontribohet plotësimi i dyanshëm i interesave.

Politika e kualitetit ndërkohë mund të shqyrtohet dhe ndryshohet kur ajo të jetë e nevojshme. Në varësi nga nevoja, politika e kualitetit është e disponueshme për palët e interesuara. 

Sofia Hultin – “I’m Every Lesbian, Jam çdo lezbike” Audio Tour

Jam cdo lezbikeTë dashura lezbike të Tiranës,

“Jam çdo lezbike” është një shëtitje në qytet, një guidë në formë audioje dhe një hartë në të cilën tregohet një pjesë e historisë sonë në Tiranë. Ajo bazohet në historitë që me aq bujari disa prej jush kanë ndarë me mua gjatë qëndrimit tim këtu në qytet. Si çdo histori rreth një qyteti, ato janë po aq subjektive, fantastike, të trishta e plot shpresë sa edhe të vërteta. Këto janë edhe histori te një rëndësie të madhe.

Historia e dokumentuar lezbike në Tiranë, që është më shumë se pesë vjeçare, është pothuajse inekzistente dhe përderisa askush nuk po e shkruan historinë tonë për ne – na duhet që ne ta shkruajmë vetë. Faleminderit për kontributin tuaj. Kjo punë ju kushtohet juve! Lexo intervistën 

Memorandumi i Bashkëpunimit

Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Ministrisë së Mirëqënies Sociale dhe Rinisë dhe organizatave Aleanca Kundër Diskriminimit LGBT, Të Bashkuar Pro Kauzës LGBT dhe Qëndra Streha u nënshkrua nga Ministri Z. Blendi Klosi. Jemi në pritje të nënshkrimit të Memorandumeve dhe nga Ministria e Edukimit dhe Shëndetësisë.

Zvogëli i Dhunës LBT

Aleanca Kundër Diskriminimit LGBT në kuadër të projektit me UN Trust fund ka parashikuar një projekt 2 vjecar të fokusuar te dhuna kundër vajzave LBT.
Projekti në vitin e parë fokusohet në një kërkim I cili do të fokusohet në dy fusha të shërbimeve: Shëndetsor dhe të Edukimit.
Kërkimi do shtrihet në Shkodër, Peshkopi, Tiranë, Elbasan, Pogradec dhe Vlorë, në mënyrë që të ketë shtrirje sa me të gjërë.
Qëllimi: Qëllimi i projektit është të zvogëlojë dhunën dhe diskriminimin ngaofruesit e shërbimeve kundrejt grave LBT. Kjo do të sjellë gëzim më të madh të të drejtave të tyre dhe zvogëlim të diskriminimit karshi grave LBT, si dhe akses më të mirë në edukim dhe shëndetësi.
Objektivat:
1. Institucionet kryesore të shëndetësisë dhe edukimit do të përmirësojnë ofrimin e shërbimit dhe të aksesit në mënyrë që të përmbushin nevojat e grave LBT.

2. Organizatat e grave dhe grupet e grave LBT do të forcojnë kapacitetet e tyre për të ndërvepruar me institucionet shtetërore në mënyrë që të advokojnë për të pasur një qasje më të mirë në rastet e dhunës ndaj grave në përgjithësi dhe ndaj grave LBT në veçanti.Aleanca LGBT dhe Unstraight Museum paraqesin ekspozitën "Art. 1"

Art. 1 PosterÇdo vit, 17 maji festohet si Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, në përkujtim të heqjes së homoseksualitetit prej Klasifikimit Ndërkombëtar të Sëmundjeve të Organizatës Botërorë të Shëndetësisë (OBSh) më 17 maj 1990. Në mbarë botën kjo ditë kremtohet me ekspozita, manifestime dhe evente të tjera. Këtë vit, Aleanca Kundër Diskriminimit të LGBT ka bashkëpunuar me The Unstraight Museum (Muzeu Jostrejt) nga Suedia për të organizuar dy javë aktivitetesh që rrethojnë ekspozitën e titulluar Art. 1, e cila do të shfaqet në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë. Kjo ekspozitë përbëhet prej dy pjesësh. Pjesa e parë përfshin ekspozita prej muzeumeve të ndryshmë suedezë të cilat adresojnë tematikën e homoseksualitetit në kontekstin muzeal dhe të praktikave kuratoriale. Kjo pjesë është e organizuar prej The Unstraight Museum në bashkëpunim me Swedish Institute (Instituti Suedez) dhe pas inagurimit të tij në Stokholm në vitin 2008 ka vizituar Letoninë, Serbinë, Bosnie-Hercegovinën, Maqedoninë, Kosovën dhe Rusinë. Muzeumet pjesmarrësë në këtë edicion janë Muzeu i Policisë Suedeze, Arsenali Mbretëror, Muzeu i Nobel-it, Muzeu i Shkencave dhe Teknologjisë, Muzeu Kombëtar i Sportit dhe Muzeu i Historisë Suedeze. Përbërësi i dyte i ekspozitës është i organizuar në bashkëpunim me komunitetet LGBT përqark botës, në këtë rast komunitetin LGBT të Shqiperisë, i cili kontribuon me prinitime të ndryshme të ekspozitës Kukafshehti dhe me një koleksion të objekteve të jetës së përditshme të komunitetit të cilat shprehin dëshira, përjetime, kujtime dhe mendimet e një komuniteti që shpesh-herë neglizhohet. Në Tiranë ekspozita mbështetet prej Ambasadës Suedeze. Duke marrë nenin e parë të Deklaratës Universale të të Drejtave të Njëriut si pikënisje, Art. 1 dëshiron të jetë një hap i vogël në përpjekjen e stërgjatë për të siguruar të drejta të barabarta për të gjithë njerëzimin.