Human Rights Watch: Komuniteti LGBT+ u nënshtrohet torturave brutale në Siri nga qeveria dhe ISIS

Human Rights Watch: Komuniteti LGBT+ u nënshtrohet torturave brutale në Siri nga qeveria dhe ISIS

Njerëzit Queer në Siri vuajnë forma ekstreme dhe poshtëruese të dhunës seksuale në duart e zyrtarëve të qeverisë dhe militantëve të të ashtuquajtur shtetit islamik ISIS, sipas një raporti të ndarë nga një prej organizatave më të mëdha botërore për të drejtat LGBT + dhe të drejtat e njeriut.

Në intervistat me 40 persona LGBT + Human Rights Watch zbuloi  se komuniteti atje i nënshrohet në mënyrë periodike akteve brutale.

Raporti 77-faqesh, botuar të mërkurën (29 korrik), detajon provat e tmerrshme të mizorisë seksuale kundër kkomunitetit LGBT +, si nga forcat qeveritare ashtu dhe grupe të armatosura jo-shtetërore, përfshirë militantët e ISIS.

Gjymtim. Tronditje elektrike. Rrahje brutale. Djegia e organeve gjenitale. Dhunimi. Lakuriqësi e detyruar. Aktet tmerruese që ndodhën të gjitha brenda mureve të burgjeve të shtetit, pikave të kontrollit dhe qendrave të ndalimit.

“Ata na përdhunojnë vetëm për të na parë duke vuajtur, duke bërtitur”, tha Yousef, një burrë gay 28-vjeçar. “Të shoh se je i poshtëruar. Kjo është ajo që ata pëlqejnë të shohin. “

Një grua trans përshkroi momentin e tmerrshme kur militantët e ISIS-it hodhën shoqen e saj nga një çati e lartë ku më pas ajo humbi jetën.

“Sirianët Queer përballen me përdhunime, dhunë dhe tortura në duart e autoriteteve dhe ISIS, thuhet në raport.”-thuhet ndër të tjera në raport.

Ky spektër i dhunës përmes të mbijetuarve jeton për vite me radhë, thuhet në raport, pasi shumë vuajnë nga depresioni, stresi post-traumatik dhe një humbje shprese, ndërsa të tjerët përjetojnë gjakderdhje rektale, dhimbje të muskujve ose fitojnë HIV./ HistoriaIme